Kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem
Najpyszniejsze śniadanie na świecie – kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem
Kaszę jaglaną po prostu uwielbiam – i jadam ją kilka razy w tygodniu. Wersja z tartym jabłkiem jest obłędna. To proste i szybkie danie idealnie nadaje się na śniadanie. Kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem dodaje sił i jest lekkostrawna, ponadto dostarcza wielu składników odżywczych. Warto pokusić się o wykonanie tej prostej potrawy już dziś 😉
Składniki na 1 porcję:
- 50 gram kaszy jaglanej
- jedno duże jabłko (lub dwa małe)
- cynamon
Wykonanie:
Kaszę ugotuj na wodzie. Obierz jabłko ze skórki i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj kaszę z jabłkiem i posyp cynamonem.
Smacznego 🙂
Czas przygotowania: 10 minut