Pyszne kapuśniaki, idealne do barszczu lub na zimno Kapuśniaki to przekąska, która smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Sprawdzą się idealnie jako przystawka na sylwestra, urodziny lub inną domową imprezę. Można przegryzać je do barszczyku lub rosołu. Read more…
Pyszny farsz na pierogi z kapustą i grzybami Najlepszy na świecie (serio, nie jadłam lepszego) farsz na pierogi z kapustą i grzybami jest banalnie prosty, choć jego przygotowanie zajmuje trochę czasu. Rezultaty są jednak tego warte. Farsz może również zostać użyty Read more…
Pyszny sos grzybowy z suszonych grzybów i pieczarek Kto uwielbia ciemne sosy temu spodoba się przepis na sos grzybowy z suszonych grzybów i pieczarek. Doskonały zarówno jako dodatek do dań – pierogów z kapustą i grzybami lub krokietów, a także do Read more…
Pyszna cukinia w panierce, na ciepło Cukinia dostępna jest w sklepach praktycznie przez cały rok. Najlepiej smakuje jednak w sezonie jesiennym 🙂 Ale nie musisz wcale czekać do jesieni, aby zjeść pyszny obiad z dodatkiem tego warzywa. Cukinia w panierce z Read more…
Pyszny serek wiejski z papryką Kolejny pomysł na śniadanie do pracy lub szkoły – serek wiejski z papryką i porem. Wystarczy serek, papryka, por i ulubione przyprawy. Wkładamy danie do pojemniczka i zabieramy ze sobą. Nie zapomnijcie łyżeczki 😉
Pyszna fasolka po bretońsku z kiełbasą Fasolka po bretońsku jest jednym z moich ulubionych dań. W szczególności w wersji z kiełbasą. Warzywa strączkowe stanowią dobre źródło białka, taki pożywny obiad jest więc idealny w sytuacji, kiedy chcesz długo pozostać sytym.
Domowy przepis na kopytka ziemniaczane Często zdarza mi się, że z obiadu zostają niezjedzone ziemniaki. A ponieważ staram się zawsze optymalnie zarządzać ilością jedzenia w domu, aby nic się nie marnowało, na każde nie zjedzone danie mam sposób. Ze starych – Read more…
Pyszna sałatka z pora i jajek Sałatka z pora i jajek jest niesamowicie sycąca i tak samo pyszna. Najlepiej smakuje na kanapkach, użyta jako pasta do chleba.
Pyszne ciasteczka kokosowe w dwóch wersjach Wszyscy lubimy słodkości. Nie każdy jednak wie, że zaspokajając swoje pragnienie na słodycze nie koniecznie musimy truć się chemicznymi dodatkami zawartymi w kupnych ciastkach. W prosty i szybki sposób możemy bowiem upiec własne ciasteczka Read more…
Raw Food, czyli pyszna surówka z młodej kapusty Wiosna to czas, kiedy natura obficie obdarza nas młodymi, świeżymi warzywami. Trzeba to wykorzystać, szczególnie, że biała kapusta smakuje o wiele lepiej, kiedy jest młoda. Surówka z młodej kapusty i marchewki stanowi Read more…
Najnowsze komentarze