Szybki sos pieczarkowy z cebulką
Smaczny sos pieczarkowy
Przepis na szybki i smaczny sos pieczarkowy. Można go podawać zarówno z ziemniakami, jak i ryżem lub makaronem. Doprawiony ziołami smakuje pysznie. Jeśli szukasz dobrego sposobu na sos, ale nie chcesz spędzać w kuchni wielu godzin, to jest przepis dla Ciebie.
Składniki:
- 0,5 kg pieczarek
- 2 duże cebule
- jogurt naturalny (gęsty, typu greckiego)
- przecier pomidorowy
- przyprawy: czarny i ziołowy pieprz, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Cebulę poszatkuj i podsmaż na patelni. Pieczarki umyj, obierz i przekrój na pół. Dodaj do cebuli i duś na małym ogniu aż pieczarki zmiękną. Przypraw obficie pieprzem i ziołami. Dodaj jogurt naturalny i dwie – trzy łyżeczki przecieru pomidorowego, dokładnie wymieszaj. Sos gotowy 🙂
U mnie podany został z ziemniakami ugotowanymi na parze
Czas przygotowania: 25 minut